Мощна гръмотевична буря, придружена от обилен дъжд се разрази над Плевен

...
Мощна гръмотевична буря, придружена от обилен дъжд се разрази над Плевен
Коментари Харесай

Проливен дъжд удави Плевен, падна градушка като лешник

Мощна гръмотевична стихия, съпроводена от обилен дъжд се развихри над Плевен довечера. В обществените мрежи споделят клипчета с наводнени улици.

Само за минути небето почерня и се изсипа пороен дъжд, настояват хората в града.

От фрагменти, споделени в страницата за метеорологични прогнози – Meteo Bulgaria, излиза наяве, че заради изобилните превалявания улиците са се трансформирали в реки.

Бурята е била съпроводена от мощен вятър. Голяма част от града е без ток, съобщи БТВ.

Към този миг няма данни за потърпевши хора, само че по всяка вероятност стихията е нанесла материални вреди. В някои региони на града дъждът е бил подправен с градушка. 

„ В момента продължава да вали и духа мощен вятър “, споделят консуматори във Facebook.

По-рано днес мощна стихия, съпроводена със мощен дъжд, градушка, светкавици и гръмотевици връхлетя София. Стихията удари и други градове в страната, измежду които Лом, Козлодуй, Асеновград, Самоков, Ботевград, Разград и други.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) още през вчерашния ден издаде сигнален жълт код за обилни превалявания м съвсем цяла България.

Количествата на преваляванията се очакваше да доближат до 20-35 литра на квадратен метър. Метеоролозите предизвестиха също по този начин, че в Западна и Централна България ще има условия и за градушки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР